Chokoladekage med saltkaramel

Chokoladekage med KiMs Nøddemix er perfekt til hvis du gerne vil imponere dine gæster eller selv er lidt lækkersulten. Hvis i er vilde med KiMs Nøddemix, vil i helt sikkert elske chokoladekage med saltkaramel og KiMs Nøddemix.

Ingredienser


Chokoladekage: 

  • 2 dl. Mælk
  • 125 g. Smør
  • 2 Æg
  • 225 g. Sukker
  • 0.5 dl. Kakao
  • 150 g. Hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker

Karamel:

  • 5 dl. Piskefløde
  • 200 g. Sukker
  • 125 g. Glukosesirup
  • 30 g. KiMs Nøddemix

Chokolade mousse: 

  • 2 blade Husblas
  • 100 g. Mælkechokolade
  • 2 Past. Æggeblommer
  • 50 g. Sukker
  • 4 dl. Piskefløde

Fremgangsmåde


Chokoladekage:

Lun mælk i en gryde, til det er omkring 40 grader varmt.
Tag gryden af varmen og rør smørret i mælken.
Når smørret et smeltet piskes de to æg og sukkeret i.

Bland kakao, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
Bland gradvist melblandingen i den våde blanding, mens der røres rundt.

Hæld dejen i en springform og bag ved 200 grader i varmlufts i 35-40 min.

Karamel:

Hæld fløde, sukker og glukosesirup i en gryde og kog det ved svag varme til det er gyldent og tykt i konsistens.

Hak KiMs Nøddemix og tilsæt herefter til karamellen.

Form med en gaffel, eller andet, mønstre med karamellen på et stykke bagepapir og lad det herefter størkne på køl.

Chokolademousse:

Udblød husblas i koldt vand i ca. 15 min.
Smelt mælkechokolade over vandbad.
Pisk æggeblommer og sukker til en let æggesnaps.
Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Smelt husblas.
Pisk fløden til en let skum.
Tag et par skefulde af flødeskummen og vend det sammen med den smeltede husblas.
Bland nu chokolademassen med husblas og resten af flødeskummet.

Sæt enten kageplast eller bagepapir rundt om kagen og sæt springformen omkring.
Fordel herefter moussen jævnt over kagen og sæt den på køl i 3-4 timer eller natten over hvis det er muligt.

Pynt kagen med karamellen og evt. friske bær.


KiMs produkter kan købes på KiMs Webshop og i KiMs outlet butik

Opskriften er udviklet af Lærke Guldmann: www.instagram.com/_mylittleuniverse/