Historien om Jørgen

KiMs Jørgen

Historien om Jørgen starter i 1990’erne. I dag kender 98 ud af 100 danskere KiMs, og det har Jørgen en væsentlig del af æren for. Der findes stor set ikke én, der har ’misset’, hvem Jørgen er. Han er lig med KiMs’ kendte reklameunivers, som har danmarksrekord i at være det længst eksisterende univers. Allerede i 1997 dukkede Jørgen op på TV-skærmen. Han skulle dengang tegne et sjovt og anderledes billede af KiMs – og det har han derefter i 23 år!

KiMs var først i Danmark med historiefortællende reklamer. Mange rystede på hovedet i starten – virkede det at fortælle en historie om den onde bror Jørgen og hans forsvundne bror, der hed Kim? I dag ved alle, at svaret er ja. Jørgen har gjort sit til, at KiMs i dag er et superbrand.

Historien bag chipskongen

Jørgen markerede starten på en æra med dogme-tv, hvor optagelserne var meget primitive. Historien gik på en forsvunden ejer af KiMs, som naturligt hed Kim, mens hans onde bror hed Jørgen. Kim havde en stor kærlighed til kartofler og hjemmelavede chips, og Jørgen forsøgte at stjæle hans brilliante ideer. Gennem årene har Jørgen gennemgået en forvandling fra at være den onde bror Jørgen til at være egoist ud over alle grænser til i dag, hvor han har tanker og følelser for andre mennesker. Bag Jørgen er den sympatiske og flinke Henning Jacobsen. Henning er ikke uddannet skuespiller men er derimod en pensioneret kloakmester som i dag bor på Samsø.

Hvis du vil se nogle af de tidligere reklamefilm med Jørgen, kan de findes på vores YouTube.

Jørgen på pension

Ja, den er god nok. Chipskongen Jørgen går på pension, og han trækker sig som direktøren for det hele. Et stærkt ikon siger farvel efter 23 år på tronen.  Det er blevet til mange genialiteter gennem tiden, men alting har sin ende. Jørgen har brugt den sidste tid på at finde sin afløser, selvom det må indses at være en svær opgave. I miniserien Jørgens Hede Hule, blev der pitchet ideer og mange personer var igennem audition, men det er svært at hamle op med geniet Jørgen.

KiMs efter Jørgen

Der er ingen tvivl om det bliver en tung opgave at løfte det imperium, som Jørgen har opbygget. Den ene geniale lancering efter den anden gennem flere årtier. Se med på KiMs Facebook, hvis du vil vide, hvad der skal ske med KiMs i de næste år. Kommer der en ny chipskonge, og bliver det nogensinde det samme uden Jørgen? Måske er der allermest brug for nogen til at løfte humøret.