UTZ certificeret bæredygtig kakao

KiMs støtter UTZ og deres arbejde for bæredygtig kakaoproduktion. UTZ er en uafhængig organisation og mærkningsordning, der bidrager til en ansvarlig kakaoproduktion i hele verden.

Kakao der er dyrket under hensyntagen til mennesker og miljø 

På KiMs’ chokoladeprodukter ses UTZ logoet på emballagen. Det viser, at vi støtter UTZ’s arbejde med certificering af kakaobønner. UTZ er det største program i verden inden for bæredygtig chokolade.

Kakao dyrkes i nogle af verdens fattigste lande bl.a. Elfenbenskysten, Centralamerika og Mexico, hvor børnearbejde og dårlige levevilkår er almindelige.

For at landmændene kan få en UTZ-certificering skal de have deltaget på et 4-årigt oplæringskursus, hvor de lærer om bedre dyrkningsteknikker, ordentlig behandling af kakaoen efter den er høstet, at tage bedre vare på deres børn, samt miljøhensyn.

Når certificeringsprogrammet er gennemført dyrker landmændene bedre afgrøder, tjener mere på kakaoen og har flere muligheder. Derudover beskyttes miljøet bedre og fremtidens kakaoproduktion er dermed sikret.

Du kan læse mere om UTZ’s arbejde med certificering af kakaobønner på deres hjemmeside.

Værd at vide:

  • UTZ certificeret chokolade smager ikke anderledes end andet chokolade, men det betyder at der er styr på forholdene for chokoladebønderne og hos KiMs mener vi den gode samvittighed giver større nydelse i sig selv
  • KiMs har valgt at bruge UTZ certificering af kakaoen da denne certificering lever bedst op til udfordringerne i de kakaoproducerende lande, og fordi den samme smag af kakaoen sikres hele vejen igennem.

Lyst til at smage?

Man kan nemt blive sulten for sjov, af at læse om chokolade i så høj kvalitet. Bliv inspireret og se vores udvalg verdensklasse chokolade.