Forbrugerne skal vide, at KiMs står for produkter af bedste kvalitet og høj fødevaresikkerhed. Vi stiller store krav til vores råvarer og til forarbejdningen af dem. Derfor har vi en række kvalitetsmedarbejdere og et smagspanel, der løbende tester nye og gamle produkter. Vi arbejder efter det internationale HACCP-system, der er et veldokumenteret og gennemarbejdet kontrolsystem. Vores leverandører overholder forskellige retningslinjer, som skal være med til at sikre en høj kvalitet samt gode og ordnede forhold, og der gennemføres regelmæssigt kontroller hos leverandørerne. Råvareleverandører verden over får eksempelvis besøg af kontrollanter, som ud over at tjekke kvalitet også ser på arbejdsvilkår. Råvareleverandører skriver bl.a. under på, at råvarerne ikke er frembragt ved hjælp af børnearbejde.
Det er en seriøs affære at fremstille gode chips – selvom opskriften er enkel. For at lave chips skal man naturligvis bruge kartofler. Derudover skal man bruge vegetabilsk olie og krydderier. Nogle kartoffelsorter er særligt velegnede til at lave chips. Kartoflerne skal have et lavt indhold af sukker. Det sikrer, at chipsen får en lys og gylden kulør.
I løbet af et år bruger vi 17.000 tons kartofler til at fremstille KiMs chips, og vi bruger ca. 3,1kg kartofler af høj kvalitet til at fremstille ét kg chips.
Kartoflernes vej fra rodfrugt til KiMs chips begynder med en grundig sortering og afvaskning. De kartofler, der bliver godkendt til produktionen, bliver vasket endnu en gang, hvorefter de bliver skrællet. Derefter bliver kartoflerne sorteret således at kartofler med fejl bliver frasorteret. Herefter snittes kartoflerne i samme tykkelse.
De snittede kartofler bliver vasket igen for at fjerne småstykker. Derefter bliver de kørt ind i et stort kogeapparat, der kan koge op til 1500 kg chips i timen. De snittede kartofler bliver kogt i solsikkeolie. Efter kogningen tørrer og køler chipsene og de påføres udvalgte og udsøgte salte eller krydderier.
Inden de færdige chips kommer i poser, holder en elektronisk fotocelle øje med hver eneste KiMs chips. Er der mørke eller plettede chips, dur de ikke som KiMs chips. Til sidst bliver chipsene krydret og afvejet i poser. En metaldetektor sørger for, at der ikke ved et uheld ryger en skrue med i poserne, og elektroniske vægte sikrer, at alle poser vejer det, de skal
KiMs Originale Amerikanske Peanuts kommer fra producenter i USA, og alle vores leverandører er medlem af brancheorganisationen American Peanut Industry, der sikrer, at de lever op til en lang række standarder og kvalitetsnormer. Eksempelvis skal de gennem hele produktionen modne naturligt færdig på planten, og der må ikke bruges kunstig vanding for at øge udbyttet.
Peanuts er ikke en nød på et træ men en bælgfrugt ligesom ærter. Peanuts vokser i jorden og bruger cirka 150 dage på at vokse og modnes. Peanuts, der ikke er modnet ordentligt, smager lidt af grønne ærter, og forsøger man at øge udbyttet ved kunstvanding og andre metoder, vokser den enkelte peanut for hurtigt og mister smag og kvalitet.
Når vi rister vores nøje udvalgte peanuts, har vi stor respekt for det fine naturprodukt, vi har fået leveret fra vores kvalitetsbevidste leverandører. Vi giver deres peanuts den rette saltning og en skånsom ristning, for at de ikke bliver slået i stykker eller deler sig i halve. Så bliver de nemlig til KiMs Originale Amerikanske Peanuts, der kendetegnes ved mange store, hele peanuts i posen.
Vi er meget opmærksomme på, at mange mennesker lider af en eller flere former for fødevareallergi eller intolerance.
Som et led i den danske lovgivning er samtlige KiMs produkter naturligvis mærket, så forbrugere med allergi tydeligt kan se, hvad produkterne indeholder af eventuelle allergener.
Vi er meget opmærksomme på, at allergener i form af f.eks. nødder, sesamfrø og gluten kan give alvorlige allergiske reaktioner. Derfor har vi opbygget strenge rutiner for at kontrollere for allergener og sikre forbrugerne den bedst mulige mærkning. Desuden vil alle allergene-ingredienser fremover være fremhævet med fed skrift i varedeklarationen, så det er endnu lettere at undgå disse ingredienser.
Det er vores mål, så vidt muligt at nedbringe antallet af allergene-ingredienser i KiMs-sortimentet. Derfor har vi fokus på både at undgå disse i udviklingen af nye produkter og udskifte dem i kvalitetssikringen af vores eksisterende produktsortiment. Dette sker via stikprøver under alt lige fra indkøb af råvarer til produktionen af det færdige produkt. Ligeledes sker der en grundig rengøring i produktionen mellem de forskellige varianter. Det sker for at hindre, at allergener fra ét produkt spredes til et andet. Desuden planlægges selve produktionen ud fra, om et produkt indeholder allergener eller ej og under denne kvalitetssikring er der helt faste procedurer for test af allergener.
Produktionen af peanuts og andre nøddeprodukter foregår i vores separate nøddecenter, så allergener fra nødder og jordnødder ikke overføres til andre af vores produkter.