KiMs Kvalitet af råvarer

Forbrugerne skal altid vide, at KiMs står for produkter af bedste kvalitet og høj fødevaresikkerhed.

Vi stiller store krav til vores råvarer, og til forarbejdningen af dem. Derfor har vi en række kvalitetsmedarbejdere og et smagspanel, der løbende tester nye og gamle produkter.

Vi arbejder efter det internationale HACCP-system, der er et veldokumenteret og gennemarbejdet kontrolsystem. Vores leverandører overholder forskellige retningslinjer, som skal være med til at sikre en høj kvalitet samt gode og ordnede forhold, og der gennemføres regelmæssigt kontroller hos leverandørerne. Råvareleverandører verden over får eksempelvis besøg af kontrollanter, som ud over at tjekke kvalitet også ser på arbejdsvilkår. Råvareleverandører skriver bl.a. under på, at råvarerne ikke er frembragt ved hjælp af børnearbejde.

 

Fra kartoffel til chips

Kun de bedste kartofler bliver til KiMs chips

KiMs chips

Det er en seriøs affære at fremstille gode chips – selv om opskriften er enkel. For at lave chips skal man naturligvis bruge kartofler. Derudover skal man bruge vegetabilsk olie og krydderier. Nogle kartoffelsorter er særligt velegnede til at lave chips. Kartoflerne skal have et lavt indhold af sukker. Det sikrer, at chipsen får en lys og gylden kulør.

I løbet af et år bruger vi 17.000 tons kartofler til at fremstille Kims chips, og vi bruger cirka fire kg kartofler af høj kvalitet til at fremstille ét kg chips.

Sortering, vask og kogning
Kartoflernes vej fra rodfrugt til KiMs chips begynder med en grundig sortering og afvaskning. De kartofler, der bliver godkendt til produktionen, bliver vasket endnu en gang, hvorefter de bliver skrællet. Derefter bliver kartoflerne sorteret således at kartofler med fejl bliver frasorteret. Herefter snittes kartoflerne i samme tykkelse.

De snittede kartofler bliver vasket igen for at fjerne småstykker. Derefter bliver de kørt ind i et stort kogeapparat, der kan koge op til 1500 kg chips i timen. De snittede kartofler bliver kogt i solsikkeolie. Efter kogningen tørrer og køler chipsene og de påføres udvalgte og udsøgte salte eller krydderier.

Kun de bedste dur
Inden de færdige chips kommer i poser, holder en elektronisk fotocelle øje med hver eneste KiMs chips. Er der mørke eller plettede chips, dur de ikke som KiMs chips. Til sidst bliver chipsene krydret og afvejet i poser. En metaldetektor sørger for, at der ikke ved et uheld ryger en skrue med i poserne, og elektroniske vægte sikrer, at alle poser vejer det, de skal.

 

KiMs kvalitets peanuts

KiMs Originale Amerikanske Peanuts bruger seglet fra The American Peanut Industry. Det er en garanti for høj kvalitet.

KiMs nødder

KiMs Originale Amerikanske Peanuts kommer fra producenter i USA, og alle vores leverandører er medlem af brancheorganisationen American Peanut Industry. Det garanterer en høj ensartet kvalitet og en god smag.

For at være medlem af American Peanut Industry skal man som producent opfylde en lang række standarder og kvalitetsnormer. Peanuts fra American Peanut Industry skal eksempelvis behandles efter bestemte forskrifter. Gennem hele produktionen skal peanuts modne naturligt færdig på planten, og der må ikke bruges kunstig vanding for at øge udbyttet.

Peanuts er ikke en nød på et træ, men er en bælgfrugt ligesom ærter. Peanuts vokser i jorden og bruger cirka 150 dage på at vokse og modnes. Peanuts, der ikke er modnet ordentligt, smager lidt af grønne ærter, og forsøger man at øge udbyttet ved kunstvanding og andre metoder, vokser den enkelte peanut for hurtigt og mister smag og kvalitet. Desuden bliver en plante, der bliver kunstigt vandet, ved med at sætte nye peanuts, hvilket betyder, at alle peanuts ikke modnes på samme tid. Det giver et uens produkt med peanuts i forskellige størrelser og med forskellig modning.

Når vi rister vores fine peanuts, har vi stor respekt for de fine naturprodukt, vi har fået leveret fra vores kvalitetsbevidste leverandører. Vi giver deres peanuts en skånsom ristning og den rette saltning. Så bliver de nemlig til KiMs Originale Amerikanske Peanuts. Efterbehandlingen skal også være meget skånsom, for at de ikke bliver slået i stykker eller deler sig i halve. KiMs peanuts indeholder flere hele peanuts.

 

KiMs nødder svøbt i mælkechokolade

”Verdensklasse nødder i verdensklasse chokolade”

KiMs Chokolade

Vi har lavet chokolade til alle jer, der elsker smagfuld chokolade med et touch af spas og knas. Chokoladen er fremstillet af bæredygtige Rainforest Alliance (RA) certificerede kakaobønner. Vi bruger altid mælkechokolade med mindst 30 % kakao i vores produkter for en helt tilpas smag. Der er chokoladeprodukter for enhver smag, ligemeget om du er til blød karamel, sprødt fyldt eller kombination af det salte og det søde. For os er det vigtigste, at produkterne smager godt og samtidig har et sjovt twist – for vores chokolade er nemlig ikke som alt andet chokolade. Smag selv efter.

Læs mere om den bæredygtige chokolade produktion her