Levering 2-5 hverdage

0 0

Presse

Velkommen til KiMs presserum!

Her kan du smaske dig igennem alle vores spændende pressemeddelelser og snacke seneste nyt i KiMs-land.

Er du landet herinde med en specifik presserelateret forespørgsel? Så er du en heldig kartoffel. Lige her kan du nemlig rette direkte henvendelse til vores presseafdeling. Udfyld vores kontaktformular her:

 

Søndersø, den 26. Oktober 2022.

Midlertidigt skift af olietype i chips/snack-produktionen

Som tidligere meldt ud, har det i en periode ikke været muligt at skaffe solsikkeolie som følge af krigen i Ukraine, der har udfordret hele råvaresituationen for fødevareproduktionen. Ukraine står for 80% af verdens produktion af solsikkeolie.

For at kunne opretholde produktionen og sikre forsyningen i denne mangelsituation har Orkla Danmark derfor været ude at sikre sig indkøb af tilstrækkelige mængder certificeret palmeolie.

Der vil derfor fortsat i en periode indgå palmeolie i chips/snacks-produktionen, selvom det nu er blevet muligt at købe solsikkeolie igen. Før Orkla kan gå tilbage til den sædvanlige brug af solsikkeolie, er det nødvendigt først at anvende den indkøbte palmeolie.

Det vil ske i en periode, der starter slutningen af oktober-starten af november og rækker frem til januar-marts 2023, afhængigt af vareomsætningen. Så snart de indkøbte mængder palmeolie er brugt op, vil Orkla vende tilbage til den sædvanlige brug af solsikkeolie.

Den anvendte palmeolie er RSPO-certificeret, hvilket sikrer, at palmeolien er produceret i tråd med strenge krav til miljø og arbejdsforhold.

Der vil ske en mærkning med ”Med palmeolie” i datofeltet på de emballager, hvor der er sket skift af olietype, så sporbarheden sikres.

 

Skiftet af olietype vil ikke afstedkomme forringelse af hverken kvalitet eller smag af produkterne.